Prima wandelweer in Peel en Maas!!

Gelukkig niet zo warm als vorig jaar (destijds 32 graden) ging op woensdag 20 juni de 53e Rabobank Jeugdvierdaagse van start. Ruim 1900 wandelaars gingen op weg om uiteindelijk op zaterdag de welverdiende medaille in ontvangst te nemen.

Net zoals voorgaande edities werden de wandelaars op de diverse rustplaatsen muzikaal onthaald door joekskapellen uit onze eigen Peel en Maasregio. Daarnaast stonden langs de routes veel opa’s, oma’s, vaders en moeders om de veelal jonge wandelaars aan te moedigen. Het is elk jaar weer geweldig om te zien hoeveel kleurrijk uitgedoste wandelaars er over wegen en paden uiteindelijk weer het winkelcentrum van Panningen in lopen.

Op zaterdag 23 juni vond ook weer de Dagwandeltocht Peel en Maas plaats. Een mooie route leidde de wandelaars van de 25 en 40 km via Grashoek, Koningslust, Maasbree, Baarlo en Kessel terug naar Panningen.

Dat het mooie routes zijn blijkt uit de vele goede reacties en complimenten over de routes bij terugkomst in Panningen. Een kleine 500 wandelaars hebben genoten van de mooie natuur die Peel en Maas te bieden heeft.

Zaterdagmiddag vertrokken de wandelaars voor de laatste wandeling richting de Heldense Bossen. Op de centrale rustplaats, het ‘Alwie Lendersplein’, werden de wandelaars voorzien van extra versieringen voor het defilé zoals ballonnen en naamborden. De wandelaars, vergezeld door schutterij Sint Lambertus en diverse muziekkorpsen zorgden op deze manier voor een mooi schouwspel voor de toeschouwers langs de route van Helden naar Panningen.

Het defilé werd afgenomen door afgevaardigden van het dagelijkse bestuur en diverse genodigden, waaronder de wethouders Hermans en Wanten, van de gemeente Peel en Maas en de heer Verhaegh van Rabobank Peel, Maas en Leudal. Het bekendmaken van de prijswinnaars  en het uitreiken van de bekers vormde de afsluiting van een geslaagde Rabobank Jeugdvierdaagse.

De Moeke Simonsbeker, een waarderingsprijs bedoeld voor een persoon of organisatie die veel voor de organisatie betekent, werd uitgereikt aan Robert Smits. Hij is al meer dan 25 jaar verbonden aan de Jeugdvierdaagse. Begonnen als loper en tegenwoordig lid van de routecommissie. Proficiat!

Prijswinnaars
De grote Rabobank-wisselbeker is gewonnen door basisschool De Violier uit Maasbree.

Hieronder een overzicht van de overige prijzen, per afstand:

5 kilometer
1. Basisschool De Groenling, Panningen nr. 38
2. Basisschool De Omnibus, Baarlo nr. 24
3. Basisschool De Diamant, Baarlo nr. 22
4. Un hert veur Grashook, Grashoek nr. 43
5. IKC De Kemp, Egchel nr. 31
10 kilometer
1. Basisschool De Groenling, Panningen nr. 39
2. IKC De Kemp, Egchel nr. 32
3. Buurtvereniging Home, Beringe nr. 27
15 kilometer
1. IKC De Kemp, Egchel nr. 33
2. Un hert veur Grashook, Grashoek nr. 45

Rabobank Jeugdvierdaagse bedankt iedereen die op een of andere wijze heeft bijgedragen aan het succesvol verloop van deze 53e wandelvierdaagse.

De 54e Rabobank Jeugdvierdaagse is van 19 t/m 22 juni 2019.

Tot volgend jaar!

24 juni 2018 nieuws
Share: