Prima wandelweer in Peel en Maas!!

De 54e Rabobank Jeugdvierdaagse ging dit jaar pas op donderdagavond van start. Hevig noodweer boven Panningen zorgde er op het laatste moment voor dat de start van de vierdaagse op woensdag werd afgelast. Ruim 1950 wandelaars gingen uiteindelijk vol goede moed op weg om uiteindelijk op zaterdag de welverdiende medaille in ontvangst te nemen.

Net zoals voorgaande edities werden de wandelaars op de diverse rustplaatsen muzikaal onthaald door joekskapellen uit onze eigen Peel en Maasregio. Daarnaast stonden langs de routes veel opa’s, oma’s, vaders en moeders om de veelal jonge wandelaars aan te moedigen. Op donderdag nam zelfs ook een groep van Vincent Depaul, met daarin maar liefst 2 honderdjarigen, deel aan de wandeling. Het blijft elk jaar weer geweldig om te zien hoeveel kleurrijk uitgedoste wandelaars er over wegen en paden uiteindelijk weer het winkelcentrum van Panningen in lopen.

Ook de dagwandeltocht Peel en Maas was weer een groot succes. Een mooie route bracht de wandelaars van de 25 en 40 km via Grashoek, Meijel, Egchel en Kessel terug naar Panningen. Wederom ontving de routecommissie vele complimenten voer de mooie routes door Peel en Maas.

Zaterdagmiddag vertrokken de wandelaars voor de laatste wandeling richting de Heldense Bossen. Op de centrale rustplaats, het ‘Alwie Lendersplein’, werden de wandelaars voorzien van extra versieringen voor het defilé zoals ballonnen en naamborden. De wandelaars, vergezeld door schutterij Sint Lambertus en diverse muziekkorpsen zorgden op deze manier voor een mooi schouwspel voor de toeschouwers langs de route van Helden naar Panningen.

Het defilé werd afgenomen door afgevaardigden van het dagelijkse bestuur en diverse genodigden, waaronder de wethouders Wanten en Sanders, van de gemeente Peel en Maas en de heer Joosten van Rabobank Peel, Maas en Leudal. Het bekendmaken van de prijswinnaars  en het uitreiken van de bekers vormde de afsluiting van een geslaagde Rabobank Jeugdvierdaagse.

De Moeke Simonsbeker, een waarderingsprijs bedoeld voor een persoon of organisatie die veel voor de organisatie betekent, werd uitgereikt aan Sybil Thijssen. Zij is al meer dan 20 jaar verbonden aan het bestuur van de Rabobank Jeugdvierdaagse in de functie van secretaris. Proficiat!

Prijswinnaars
De grote Rabobank-wisselbeker is gewonnen door basisschool De Springplank uit Koningslust.

Hieronder een overzicht van de overige prijzen, per afstand:

5 km
1. nr. 31 BS De Groenling, Panningen
2. nr. 08 Un hert veur Graashook, Grashoek
3. nr. 18 DKC De Liaan, Helden
4. nr. 27 Beringsgezellig, Beringe
5. nr. 40 BS de Omnibus, Baarlo
10 km
1. nr. 12 BS In de Pas, Helden
2. nr. 35 BS De Wissel, Panningen
3. nr. 09 Un hert veur Graashook, Grashoek
15 km
1. nr. 33 BS de Groenling, Panningen
2. nr. 26 IKC De Kemp, Egchel

Rabobank Jeugdvierdaagse bedankt iedereen die op een of andere wijze heeft bijgedragen aan het succesvol verloop van deze 54e wandelvierdaagse.

De 55e Rabobank Jeugdvierdaagse is van 17 t/m 20 juni 2020.

Tot volgend jaar!

 

22 juni 2019 nieuws
Share: