Zonnige jubileumeditie Jeugdvierdaagse Peel & Maas

Onder hoogzomerse omstandigheden ging afgelopen woensdag de 55e editie van de Jeugdvierdaagse Peel & Maas van start. In de afgelopen jaren, zonder het jaarlijkse wandelevenement vanwege corona, heeft de organisatie veel werk verzet. Een nieuwe startlocatie (in het Wilhelminapark), nieuwe kleding voor alle vrijwilligers en niet te vergeten, een deel van de routes zijn geheel vernieuwd.

Ruim 1600 wandelaars hebben weer 4 dagen heerlijk gewandeld door de gemeente Peel en Maas. Bij het afsluitende defilé stonden weer veel opa’s, oma’s, ouders en belangstellenden te kijken naar een bonte stoet jeugdige wandelaars.

Op zaterdag 25 juni vond ook weer de dagwandeltocht Peel en Maas plaats. Een mooie route leidde de wandelaars van de 25 en 40 km via Grashoek, Koningslust, Maasbree, Baarlo, Kessel en Helden terug naar Panningen.

Zaterdagmiddag vertrokken de wandelaars voor de laatste wandeling richting de Heldense Bossen. Op de centrale rustplaats, het ‘Alwie Lendersplein’, werden de wandelaars voorzien van extra versieringen voor het defilé zoals ballonnen en naamborden. De wandelaars, vergezeld door diverse muziekkorpsen zorgden op deze manier voor een mooi schouwspel voor de toeschouwers langs de route van Helden naar Panningen.

De volgende groepen zijn in de prijzen gevallen:

5 km
1e BS de Diamant Baarlo, 2e DKC de Liaan Helden, 3e IKC de Kemp Egchel, 4e Berings Gezellig Beringe, 5e BS de Groenling.

10 km:
1e BS de Groenling Panningen, 2e OBS de FavoRIET, 3e IKC de Kemp Egchel.

15 km:
1e IKC de Kemp Egchel, 2e BS de Groenling Panningen.

Jeugdvierdaagse Peel & Maas bedankt iedereen die op een of andere wijze heeft bijgedragen aan het succesvol verloop van deze 55e wandelvierdaagse.

De 56e editie Jeugdvierdaagse Peel & Maas is in week 25 van 21 t/m 24 juni 2023.

Tot volgend jaar!!