Zomerse wandelingen in Peel en Maas

Onder hoogzomerse omstandigheden ging afgelopen woensdag de 56e editie van de Jeugdvierdaagse Peel & Maas van start. Rond de 2000 wandelaars hebben 3 dagen heerlijk gewandeld door de gemeente Peel en Maas. Op donderdagmiddag moest het bestuur helaas het besluit nemen om de wandeltocht af te gelasten. Het uitgegeven weeralarm en de veiligheid voor de (jeugdige) wandelaars stond hierbij voorop. Achteraf bleek dat het besluit niet voor niets is genomen.

Op zaterdag 24 juni vond ook weer de dagwandeltocht Peel en Maas plaats. Via mooie routes liepen de wandelaars van de 25 en 40 km via Helden, Kessel en Baarlo weer terug naar Panningen.

Zaterdagmiddag vertrokken de Jeugdvierdaagse wandelaars voor de laatste wandeling richting de Heldense Bossen. Op de centrale rustplaats, het ‘Alwie Lendersplein’, maken de groepen zich op voor het defilé, met extra versieringen zoals ballonnen en naamborden. De wandelaars, worden begeleid door Drumband Voorwaars Baarlo en Slagwerkgroep Simul Fortis van Helden naar Panningen. Ook wordt door diverse muziekkorpsen langs de route muziek gemaakt, op deze manier wordt gezorgd voor een mooi schouwspel waar de vele opa’s, oma’s, ouders en belangstellenden langs de route met volle teugen van genoten.

De volgende groepen zijn in de prijzen gevallen:

5 km:
1e OBS De Omnibus Baarlo, 2e Un Hert veur Grashook, 3e IKC de Kemp Egchel, 4e Have Fun Koningslust.

10 km:
1e Groep 8 Un Hert veur Grashook, 2e KC Avonturier Koningslust, 3e Berings Gezellig Beringe.

15 km:
1e BS de Groenling Panningen, 2e IKC de Kemp Egchel.

Jeugdvierdaagse Peel & Maas bedankt iedereen die op een of andere wijze heeft bijgedragen aan het succesvol verloop van deze 56e wandelvierdaagse.

De 57e editie Jeugdvierdaagse Peel & Maas is in week 25 van 19 t/m 22 juni 2024.

Tot volgend jaar!!